Hoppa direkt till innehåll

Give me a reason

Ny demo från Gus Muller. Som vanligt har jag skrivit materialet själv och spelat in allt i Aspudden studion. Trummor kan jag dock inte spela så de är programmerade i datorn och blir lite ... mekaniska. I alla fall i jämförelse med Örjan Forbergs, RMF, livfulla rytmer. Kolla gärna RMF:s videor så förstår ni.
"Give me a reason" handlar om lögner. Eller i alla fall en vän som ljuger och inte kan låta bli. Jag har alltid tyckt att lögner, stora som små, är värre än sanningen. Även om sanningen känns hård att höra. Nästan alltid är det bättre för mig att höra sanningen fast det svider. Har jag lärt mig den hårda vägen.
Inspiration till texten fick jag från en kort strof av en av Bo Kaspers låtar. "Han har supit bort sina pengar och ljugit bort sin familj...". Djupt insiktsfullt och jag tänker att han som skrivit måste veta exakt vad han talar om. Jag vet att det är precis så i alkoholist famlijer. Det är lögnerna som sliter famlijen isär inte egentligen att pengarna tagit slut. Men för att förstå måste man ha varit där..tänker jag.
Musiken i "Give me a reason" kommer av min egen förtjusning av kromatiska vandringar ner på basen. Så är verserna byggda. Bara en lång kromatisk nedgång. Melodin kändes självklar när väl trummor och bas var på plats. Bara att lägga till de gitarracckord som ska vara där. Refrängen försökte jag få lite enkel och "catchy" så man minns sången.
"Give me a reason" kommer att vara del av RMF:s setlista. Men då i en mer rättfram och lite råare verion. Vi håller på att jobba med den. Brukar bli mer hyvelbänk än soffbord när RMF arrar sin musik. Så som riktigt bra rock ska vara. I alla fall på scen.
Vi ses vänner!
/Gus