Welcome to my world

All vi som spelar gitarr vet. Vi har ett riff eller en ackordsslinga som vi spelar varje gång vi testar en ny gitarr. En liten slinga vi levt med länge. Jag har en jag också. Den har följt med mig sedan högstadiet så det blir från så där 1978-79. Ni vet jag har varit ung väldigt länge redan.
Jag började noisa med den under våren igen. Den ville inte riktigt lyfta ända tills jag lade in ett extra C ackord i ingången till refrängen. Då plödsligt funkade det. Den bytte skepnad rätt mycket och trots att den går i A känns det ända A:et i sången nu som ett hopp ut ur tonarten. Kanske inte så man gör men jag har läst mig till mycket av det jag kan och bl a på en fantastisk webskola som heter "Justin Guitar". Justin går, helt gratis, igenom allt man behöver kunna teoretisk om musik. Han berättar hur det är, bör vara och normalt är. Hur man tar sig fram till en bra sång. Men överallt skriver han "But if it sounds good...just go with it". Och Tenascious D hävdar alltid att "Rock is all about the feeling". Så ...... nu får det vara så här.
Jag har länge försökt skriva lite lugnare musik. Mest för att jag gillar det själv. På scen med RMF ska det vara stökig, snabb och rustik rock för det är det roligaste som finns att spela på scen. Men nu försöker jag något lugnare. Det blev "Welcome to my world".
"Welcome to my world" handlar om att försöka se lite positivt på tillvaron. Jag bombas av allt elände på nyheterna och oroar mig ofta och lätt för hur det ska gå med tiden. För mina barn och barbarn. Men jag försöker att se lite postivt på sakerna i alla fall, på det som faktiskt är helt fantastiskt bra. Och i en radiointervju för längesedan hörde jag en munk, hemkommen från Nepal, säga att man ska se positivt på tillvaron, utan att bli oansvarig. Klokt tyckte jag. Se dig omkring och gläds, men ta det som är viktigt på allvar. Det hela blev texten till "Welcome to my world".
Vi ses!
/Gus
#inlineditbutton