City Lights - Revisited

Jag lade upp City Lights för några veckor sedan. Den var kanske lite utanför min vanliga genre och kom ju till med den där sprängarbasen och sprängsignalen som jag gillade. Den var del av City Lights tills nu. Nu är sprängaren som startade allt borta. Med Todde Sjöströms hjälp ligger nu en ny gitarrtrack i sången istället, mixen är ny och jag hoppas att ljudbilden är mindre .... replokalig. Faktiskt är hela introt nytt också. Stort tack alla som orkat lyssna på och ge feed back och hjälpa mig fram med City Lights. Nu är det så här:
Jag jobbade med texten länge. Ville att den skulle handla om att träffa en ny kärlek sent i livet. Alla ni som försökt vet vad jag menar. Det är svårt, frustrerande och fyllt av tvivel. Jag sökte på stan och där jag råkade vara för tillfället, idag plingar kanske Tinder i telefonen, men desperationen och frustrationen är den samma. Jag jobbade med texten men den ville inte få rätt känsla och djup.
I somras var jag på... vi kan kalla det symposium. På slutmötet där pratade en flicka om sitt liv och just om den där desperationen. Hon var ärlig, genuin och hade ett sätt med ord som gick rakt in i hjärtat. Det gick inte att värja sig. Jag minns genom mina tårar hur hon sa (fritt ur mitt minne) "-Jag ville ju bara att han skule krama mig så hårt att alla mina trasiga bitar blev hela igen..." ja, så. Jag kände igen det alldeles tydligt. Den hemska krypande känslan av att sakta gå sönder av ensamhet och tron att någon kan hjälpa mig bli hel igen. Om jag kunde, bara ens till en liten liten del, förmedla det hon skänkte oss som lyssnade skulle texten bli bra.
Jag hade nu min sista pusselbit. Skrev texten klar och tog sedan hjälp med att spela in. Som jag alltid gör när jag inte räcker till. På City Lights hör ni Todde Sjöström på gitarr och både Todde och Åsa Pihl i kören. Ni som kanske sett RMF på scen känner då igen Todde som gitarristen i RMF. Och Åsa ibland som RMF:s ljudtekniker. Ni vet stor hatt, otroligt vacker och väldigt väldigt bra på att ... kramas.
Så, City Lights ..... revisisted!
/Gus
#inlineditbutton