Hoppa direkt till innehåll

The Big Bang Theory of Drums - eller Öjje har handlat....

Efter mycket planerande har Öjje tjackat nya trummor. Ett Roland TD-50KV, värstingen bland digitala trummor. Och djä... vilket ljud det är i dem!
Vi i RMF är bara tre man och får trixa lite för att låtarna ska låta lite olika i ljudbilden. Todde, som gör hela gitarrjobbet, alla solon - allt.. har nu ett pedalbord stort som södra Skåne. Men det ger honom fantastiska möjligheter att designa ljudet. Dessutom har han den kuliga egenskapen att lyckas få solona att låt aolika. Alltså... redan på själva gitarren. Han har riktig bredd på spelandet. Inte många har det.
Vid sångmicken försöker jag att variera tonen och stilen i rösten men det är svårt. Basen, ja... den har några pedaler att jobba med men det blir ganska lika. Och jag sjunger en hel del av låtarna så basgångarna i RMF är ofta ganska raka och enkla. (Jojo tro't den som vill//Ö)
Åsså Öjje då. Han är redan från början en enastående duktig trummis med allt från Tyska marscher (jodå, varje rep får vi höra en) till funkens och jazzens mest synkoperade hörn av rytmvärlden i sin arsenal. Och nu har han fått ett nytt vapen, Roland TD-50KV. Om han med gamla Pearl-setet liksom kastade handgranater så skjuter han Haubits nu.
Tar jag i lite.... ja kanske lite men de här två herrarna är mina favvo-musiker. Jag kliver upp på vilken scen som helst med dem i trygg förvissning att de tar hand det hela. Hänger mest på själv ....not.
/Gus