Hoppa direkt till innehåll

Living in a dream

RMF har inte repat på 6 veckor under sommaren. Men förvånansvärt lite ringrostiga tog vi upp våra yxor och stockar och hamrade in första repet. Varmt är det där nere i källaren i Aspudden, men gött är det. Med nya uppstälningen av våra instrument och positioner blev vi av med en ilsken rundgång och vi har nu enastående ljud även på repen.
Det är bra för vi har beslutat att göra minst 4 demos av hur vi låter på scen. Vi ska spela in det "live" i replokalen och nu vet vi att ljudet blir bra. Att den funkar utmärkt att spela in "en i taget" vet vi och Gus sång "Walking the light", kolla t ex Spotify, är inspelad här men mixad och producerad i annan studio. Men vi har riktigt fin akustik där nere i värmen.
Andra repet efter semestern började som så många andra med lite jam. Denna gång startade vi med basen. Trummor och gitarr följer....uppmärksamt. Vi nynnade en melodislinga och det hela kändes ... bra. Och jag kunde inte släppa den. Fastnade benhårt i pannbenet och jag skrev på spec en text till den och hade helt klart för mig hur det skulle låta. Jag drog den idéen på repet i torsdags och vi körde några vändor. Och ... ja de är ju enastående musiker de där två andra som inte spelar bas, så de hade egna ideér om vad som skulle vara hur. Och det blev bra, riktigt bra, som alltid när vi jobbar ihop. Synkopigt med mycket pauser och intensitetsväxlingar. Vi kallar den "Living in a dream" och ni kommer med tiden att få höra. Bara boka RMF.
/Gus M Bas