Hoppa direkt till innehåll

Drömmen om ett riktigt rockband

Öjje och Gus har spelat i bandet Tumult & Terapi. De körde ihop några år runt 2010 och hade några gig. Tumult splittrades med tiden men Öjje och Gus trivdes mycket bra ihop och ville efter ett tag fortsätta tillsammans. Att det skulle vara ett band som RMF var helt klart. Där hade de sina hjärtan. De var dessutom bas och trummor, som ofta är svårast att hitta till ett band, så en gitarr på det så var det klart! Det var inte så lätt visade det sig. De hade ett krav till, inga småbarn. De letade länge.
Gus hade känt Todde i nästan 10 år och visste att han samlade gitarrer och till slut slog det honom att fråga om han spelade också. "Jo visst", svarade Todde. "Hade ett punkband på 70-talet….fast innan punken fanns", svarade han. "Vill du?" frågade Gus. Todde kom med till den mysiga replokalen med sin illröda matta för lite mer än två år sedan och redan från början satt allt där det skulle. RMF hade lyft! Öjje, Todde och Gus har sedan dess hittat varandra musikaliskt och de trivs riktigt bra ihop. De har haft sina första gig och de funkar bra och har kul ihop på scen också.
RMF spelar covers på straight fartig rock från 70- och 80-talet. Fina låtar som redan satt sitt spår i rockhistorien. Covers på legender som Micke Rickfors, Neil Young, ZZ-Top, Bryan Adams, Bachman Turner Overdrive, Tom Petty, AC/DC, Molly Hatchet, The Clash, Beatles och Pugh. Faktiskt fler och fler egna låtar också men de har ju inte satt några avtryck i rockhistorien....
Stilen är lite yvigt rustik. Mer känsla och fart än förfining. Mer hyvelbänk än soffbord. Så som bra rock ska vara.
RMF undrar ni? Det kom till som en akronym på något som man inte kan skriva i tryck men namnet blev kvar så .... Riktiga Män Får? Ja, absolut! Riktiga Män Får!
RMF är:
Öjje Forsberg, trummor/sång
Todde Sjöström, gitarr/sång
Gus Muller, sång/bas