Hoppa direkt till innehåll

Gus Muller

Jag började som så många tonåringar med en gitarr i sovrummet. Under gymnasiet blev det stålsträngat och en med el också. Men när plugget och jobbet tog mer tid fick gitarren stå i hörnet…tyst.
2009 anmälde jag mig till Rockskolan för vuxna hos Studiefrämjande. Jo det sant! Där träffade jag Oscar och Göran. Tillsammans blev vi Tumult & Terapi. Vi var alla gitarrister så jag tog basen på prov men det var ”som att komma hem”…... jag skulle alltid ha spelat bas förstod jag då. I Tumult & Terapi körde jag bas och sjöng. Vi var ett coverband och spelade mest ”after ski” musik. Med tiden hoppade Oscar av och med ny trummis, gitarrist och med Challe på Keyborads kallade vi oss för bara Tumult. Bakom trummorna satt Öjje Forsberg. I Tumult spelade vi ihop i nästan två år. Det hela slutade med en sista spelning på Stora Rörs hamncafé på Öland under "The Tumult world tour of Stora rör på Öland...."
Hösten 2012 träffar jag Andreas Abrahamsson i 4sound butiken på Fridhemsplan. Andreas sjöng i B-sides och de behövde en basist. Jag fick komma och pröva. Och från hösten 2012 till hösten 2016 spelar jag bas i B-sides. B-sides hade sitt namn efter hur vi valde covers. Det var gammal fin blues och rock från tiden efter Woodstock. Men inte alltid de mest kända låtarna utan B-sidorna. Eller hur? Eller som Stefan på gitarren uttryckte det, ”alla kanske inte känner igen låtarna men ingen ska kunna stå still”. Tiden i B-sides var intensiv med många gig. Vi spelade t ex på Kolingen, Big Ben Pub och på Le Bon Palais i Stockholm.
Efter Tumult tiden funderade jag och Öjje på att starta igen. Vi gillade varandra, att spela ihop och spelstilen vi hade funkade bra ihop. Viktigt för trummor och bas. Todde Sjöström kommer med tiden med på gitarr och bandet RMF rullar till slut.

Gus grejer:

Jag har snöat in på Hagströms basar. Spelar helst min Hagström HB4 men Swede Basen har sina poänger. Kör en D-stämd Hagström FXB 200 också och sjunger i en Shure Beta 58. Basgångar ska kännas i magen och tillräckligt med punch kommer från EBS Reidmar 250 med 2 x EBS Classic 1*12 baslådor. På golvet har jag EBS Dynaverb, EBS Mulitcomp, EBS Billy Sheehan drive och T-rex Octavius för basarna och TC-Hellicon T1, TC Helicon Critical mass och en TC-Helicon Voicelive Touch 2 för bra live ljud på sången.