Hoppa direkt till innehåll

Tord Sjöström

Jag började sjunga och spela när jag var nio år. Det blev Stockholms gosskör och så fick jag ”välja” instrument ….. blev trumpet. Det hela var en skräckinjagande upplevelse. Slutade i kören och med trumpetandet när jag var tolv år och famlijen flyttade från innnerstaden ut till Nacka. Jag börja spela klassisk gitarr i fantastiska Nacka Musikskola. Men jag tröttnade fort på det och skaffade mig elgitarr med alla prylar till när jag var 15.
Jag träffade några andra ute i Nacka och tyckte att vi var redo att starta ett band. Det blev bandet vi kallade för "Djupa berg och höga dalar". Det blev inte långvarigt men vi hann träffa andra musiker. Nästa gäng jag spelade med kan väl betraktas som namnlöst och musikstilen kan väl beskrivas som så högt och fort som möjligt. Som Punk fast innan Punken fanns. Senare kom delar av det bandet att ingå i en grupp som hette Planets. De spelade melodiös hårdrock. Det hade nu hunnit bli 1979 och jag slutade att spela i band.
Sedan dess har jag suttit hemma och spelat sporadiskt. Jag har hunnit skaffa en hel del fina gitarrer som pryder undervåningen hemma. Men det blev inte så mycket spelat som jag ville. Hösten 2015 kom RMF upp som en möjlighet. Jag undrar fortfarande hur det faktiskt gick till. Men sedan dess är jag gitarrist i RMF. Efter 36 år utan band!
Jag har fått jobba hårt för att komma igång. Har varit som en årslång avrostning men det blir bättre och bättre, men mycket återstår. Utmaningar finns och jag anser att de ska tas, livet är kort och bör fyllas med bra saker. Vilket är Rock n Roll, eller hur?

Tords prylar:

Jag har hittat min gitarr och det är en Duesenburg 49er. Jag kopplar in den i min Marshall JCM 800 rörtopp med 2x12 eller en liten Marshall JCM 900 combo 1X12. Vid högtidliga tillfällen kan det hända att jag dammar av min Gibson Junior- 57:a. På Golvet har jag en klassisk Tubescreamer från Ibanez, Marshall compressor, YoYo EQ, T-rex Octavius och Mad Professor Delay.